Energist VPL™


De Energist VPL™ is het medisch-esthetische apparaat van Energist Group voor zowel artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Het is door wetenschappelijke studies bewezen een uiterst doeltreffend apparaat te zijn voor pijnloze definitieve ontharing, huidverjonging, algemene huidverbetering , wijnvlekken-, couperose- en pigmentvlekkenverwijdering.

De kracht van het apparaat is uniek: tot 108 joule/cm²,

meteen het krachtigste Pulsed Light systeem ter wereld!

Het Variable Pulsed Light™ systeem staat voor de nieuwste generatie van doeltreffende lichttechnologie en biedt grensverleggende mogelijkheden op gebied van:

- Permanente ontharing

- Skin rejuvenation (huidverjonging-verslapping-rimpels)

- Couperose, Rosacea

- Pigmentvlekken

Klassiek werdt er voor permanent ontharen en huidverjongingsprocedures laser- en IPL-systemen gebruikt. De traditionele lasers zijn echter vaak pijnlijk en onveilig voor de huid. Klassieke IPL-systemen zijn vaak ontoereikend.


De recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat VPL™ veiliger is en betere resultaten geeft dan bestaande lasers en IPL-systemen.


De Energist levert u - door middel van het unieke VPL™ systeem - de nodige energie en flexibiliteit om de beste resultaten te bekomen. Met maar liefst 840 verschillende pulsvariaties en tot 100J/cm² energie slaagt de Energist UltraPlus waar andere systemen falen.


VPL™ is dan ook het resultaat van jarenlange research uitgevoerd door een team van medische laserspecialisten van Energist Ltd. in Swansea, Engeland. Wetenschappelijke studies en dermatologische rapporten bevestigen de unieke eigenschappen van de Energist UltraPlus VPL™.

Een ongeëvenaard systeem!

Energist VPL beantwoordt aan alle kenmerken waaraan u een volwaardig permanent ontharingssysteem kan herkennen:


- Hoge kracht die constant blijft tot op de allerlaatste flits.

- Perfecte output van de flits.

- Rood licht, het enige dat voldoet om alle haardiktes te vernietigen.

- Water én luchtgekoeld, geen extra koelingssysteem nodig.

- Ideale spot size, geen verlies van kracht.

- En het belangrijkste: Energist heeft als enige het ongeëvenaarde VPL-systeem!


Definitieve ontharing met Energist VPL™

Bij een behandeling voor definitieve ontharing met een Energist VPL-apparaat, absorbeert de kleurstof in het haar het gepulseerde licht en raakt het verhit tot een temperatuur die de eiwitstructuren van de haargroeicellen coaguleert. Zo wordt hergroei van de haren onmogelijk.


VPL™ staat voor Variable Pulsed Light™. Elke flits bestaat uit een variabele reeks van gelijkwaardige micro-blokpulsen, die in aantal, lengte, sterkte en duur, apart instelbaar zijn. Doordat de energie opgedeeld wordt in micro-blokpulsen, kan er met veel hogere energie worden gewerkt dan met de andere systemen, en dit zonder gevaar voor de huid.


Dit maakt Energist tot het efficiëntste en veiligste systeem voor permanente ontharing en dit voor alle huidtypes. Na slechts 3 behandelingen is immers reeds 45 tot 60% van de bestaande haargroei permanent verwijderd.


Dat de ontharing permanent en veilig is, blijkt uit tal van wetenschappelijke studies en werd ook bevestigd door de verschillende behaalde certificaten van de Energist VPL™ (FDA-keuring, ISO 9001:2000, ISO 13485:2003, CE medische keuring, Health Canada-, KFDA- en SFDA-keuring.)


Energist VPL™ heeft dan ook veel meer te bieden dan lasers en IPL-systemen.

Of zoals Professor Dr. R. Knobler (Universiteit Wenen) het stelt:


"Energist VPL slaagt waar andere systemen falen!"


Prijsbepaling bij gratis consult!